Bartevoks

Du trenger ikke en stor snurrebart for å bruke bartevoks. Produktet hjelper deg å forme barten din, og gjør at barten ser fyldig og velstelt ut. 

Se utvalget her

Bartevoks er hemmeligheten bak mange praktfulle barter opp gjennom historien. Produktet lages som regel med bivoks, og denne voksen gjør det lettere å forme barten som man ønsker. Dette er et must for de fleste med store og tykke barter, men kan også hjelpe mot en mindre bart som klør og stikker. 

Hos Skjeggpleie finner du kvalitetsprodukter fra anerkjente produsenter som Firehouse og GRAVE BEFORE SHAVE. Vi har også en rekke andre skjeggprodukter i vårt sortiment. Ta en titt innom nettbutikken hvis du er interessert i:

Under kan du lese mer om hva bartevoks er, hvorfor du bør bruke produktet og hvordan du bruker det. 

Hva er bartevoks?

Produktet har ulike ingredienser avhengig av hvem produsenten er, men består som regel hovedsakelig av bivoks og ulike oljer, for eksempel jojoba og kokos. 

Voksen er ganske hard når den er i boksen, men vil myke seg opp når du gnir den mellom fingrene. Da blir den oljeaktig og kan påføres barten. Etterpå vil voksen stivne raskt igjen. Dette gir god hold som varer utover dagen. 

En kombinasjon av ulike oljer i produktet skaper et bredt spekter av dufter – så her finner alle garantert en favoritt. Du kan for eksempel få sitrus, lær, sedertre, cigar, rom eller helt uten lukt. Det finnes ulike farger som passer til ulike barter.

Derfor bør du bruke bartevoks

Dette er produktet for deg som vil ha kontroll på barten din. Du trenger ikke å ha en stor og lang bart for å bruke voksen. Perfekt for både deg som vil lage en lekker snurrebart, og for deg som ønsker at barten skal legge seg bedre. 

Gode grunner til å bruke bartevoks:

  • Du får kontroll over barten
  • Barten din ser fyldigere ut
  • Du slipper at barten klør og stikker

Du får kontroll over barten

Etter en viss tid vil mange oppleve at barten begynner å vokse over leppa og ned i munnen. Mange synes dette ser rart ut, og velger å trimme barten før det går så langt. Andre trimmer den fordi de plages av bartehår i munnen, eller at de får rester av mat og drikke i barten. Flere plages også av bartehår som vokser i ulike retninger, og som er vanskelige å “temme”. 

Voksen vil gjøre at bartehårene klebrer seg sammen. Da er det lettere å få alle hårene til å legge seg i samme retning. Du kan da også legge barten til sidene, noe som betyr at du ikke trenger å trimme barten like ofte. Voksen vil stivne etterpå, slik at din bart holder samme form resten av dagen.

Barten din ser fyldigere ut

Hår som stikker rett ut eller vokser nedover, kan få barten til å se mindre fyldig ut. Da er det lettere at flekker med mindre hårvekst blir synlige. Når hårene klebrer seg sammen, blir dette mindre tydelig. Da er det lettere at barten får en form og fasong som ser fyldigere ut.

Du slipper at barten klør og stikker

En bart som vokser i alle retninger kan fort klø og irritere – både deg selv og andre. Hårene kan stikke andre hvis du for eksempel gir dem en klem. Hår som ikke vokser i den retningen du vil, kan irritere huden og skape kløe. Dette problemet kan du løse med en god voks til barten. 

Slik bruker du bartevoks

Dette er et produkt som er svært enkelt å bruke. Du får aller best resultat om du har myknet opp skjegget ditt med skjeggshampo på forhånd.

Slik går du frem:

  1. Skrap ut voks med fingerneglen. I boksen er voksen stiv, men den vil mykne opp etterpå. Du trenger ikke så mye – en liten mengde på størrelse med en ert er nok. 
  2. Gni voksen mellom pekefinger og tommelfinger. Du vil kjenne at den mykner, og at du blir fettete eller oljete på fingrene. 
  3. Du påfører voksen med tommelen og pekefingeren – fra under nesen og ut mot tuppene. Gre gjerne inn med en kam.
  4. Du kan tvinne tuppene sammen dersom du går for handlebars, snurrebart eller andre stiler og fasonger. 

En god bartevoks hjelper deg å få den stilen du er ute etter. Det er et produkt som går fint sammen med andre skjeggprodukter. 

Skjeggpleie har alt du trenger til skjegget ditt

Skjeggpleie har bartevoks, skjeggolje, skjeggshampo og mer til – alt du trenger til skjegget ditt. Hos oss finner du produkter av den høyeste kvalitet innen alt som har med skjegg å gjøre – enten du kjøper til deg selv eller ser etter en gave til en skjeggentusiast. Her får du rask levering, topp kundeservice og de beste produktene. Velkommen!

Se utvalget her

Norsk