Skjeggshampo

En god skjeggshampo et et must for alle menn som ønsker et rent og mykt skjegg som ser sunt ut. Hos Skjeggpleie har vi en shampoer fra de beste produsentene. 

Se utvalget vårt her

Det er viktig å ikke bruke vanlig shampo når man skal vaske skjegget sitt. Hvis du bruker vanlig shampo til håret i ansiktet, kan både skjegg og huden under tørke ut. Det kan føre til: 

  • Irritert hud
  • Et skjegg som klør og stikker 
  • At skjegget blir vanskeligere å forme som du vil

I denne artikkelen forklarer vi hva skjeggshampo er, hvorfor du bør bruke det og hvilke andre produkter du bør bruke under og etter vask. Hos Skjeggpleie har vi alt du trenger til å ta vare på skjegget ditt. Eller trenger du en gave til en skjeggentusiast? Du finner alt til skjegg i nettbutikken.

Hva er forskjellen på skjeggshampo og vanlig shampo?

En skjeggshampo er en shampo som er spesialdesignet for skjegg. Den både vasker skjegget og tilfører det fuktighet. Det er spesielt dette med fuktighet som skiller produktet fra vanlig shampo. En vanlig shampo er nemlig for sterk for skjegget.

Vanlig shampo må være sterk

Hodebunnen produserer flere naturlige oljer enn huden under skjegget gjør. Slike oljer gjør at man får fett hår når man ikke vasker det. Derfor inneholder gjerne vanlig shampo sterke ingredienser som vasker vekk disse oljene.

Skjegget trenger fuktighet og naturlige oljer

Skjegget, derimot, trenger slike oljer. For å bevare dem er det viktig å bruke en shampo som som er spesialdesignet for skjegg. I tillegg er det slik at skjegghår er med på å transportere hudens fuktighet vekk fra ansiktet. Derfor er det også viktig å bruke en shampo som tilfører skjegget fuktighet.

Flere naturlige ingredienser

En viktig forskjell fra vanlig shampo er at skjeggprodukter inneholder flere naturlige ingredienser. Produsentene bruker gjerne naturlige oljer som arganolje, eller andre naturlige ingredienser som sheasmør. Her er det som regel ingen parabener og andre kjemikalier. 

Derfor bør du bruke skjeggshampo

Det er viktig å vaske skjegget jevnlig for å bli kvitt døde hudceller og for å fjerne rester fra kremer og lignende produkter. I tillegg til dette finnes det flere gode grunner til å bruke skjeggshampo. Her er noen av dem:

  • Du vasker vekk døde hudceller samt rester av kremer og lignende
  • Shampoen bevarer hudens naturlige oljer
  • Shampoen tilfører næring og naturlige oljer
  • Skjegget blir mykt og lettere å forme
  • Skjegget blir rent og ser sunt ut

Vi har allerede trukket frem fuktighet som en viktig faktor. Dette er dels på grunn av huden under skjegget, men også på grunn av skjegget i seg selv. Fuktighet fører nemlig også til at skjegget blir mykt. Et mykt skjegg er lettere å forme som man ønsker, det stikker og klør mindre og det ser sunnere ut.

Tips: Ikke glem skjeggbalsam og andre skjeggprodukter

Når du vasker skjegget ditt, bør du også bruke en skjeggbalsam. En skjeggbalsam tilfører fuktighet og næring, og den gjør at skjegget blir mykt og lettere å forme. Dessuten vil det se sunt ut. Du kan også kombinere bruken av skjeggshampo med skjeggolje, bartevoks og/eller beard balm. 

Skjeggolje

Skjegghårene i ansiktet er med på å føre fuktighet vekk fra ansiktet. Dette leder gjerne til at huden under blir tørr og irritert, noe som kan føre til kløe. Hvis du bruker både shampo og balsam, har du et godt grunnlag for å unngå dette. Samtidig vil mange trenge å tilføre enda mer fuktighet. Det er her skjeggoljen kommer inn. 

En god skjeggolje inneholder naturlige oljer som du drar gjennom skjegget. En slik olje egner seg for deg som vil ha et mykt og sunt skjegg – uansett om skjegget er trimmet eller langt. Som regel må man bruke mer skjeggolje jo lenger skjegg man får. 

Bartevoks

Du bruker bartevoks til å forme barten din. Voksen er myk når du tar den på, men stivner etterpå, noe som gir god hold hele dagen. Produktet egner seg godt for deg som ønsker å anlegge handlebars, snurrebart eller andre stiler. Bartevoks gjør også at barten ser fyldigere ut, og den gjør at barten ikke klør og stikker. 

Beard balm

Beard balm inneholder en god blanding av naturlige oljer, voks og butters. Beard balm er som en krysning mellom skjeggolje og bartevoks, og brukes av samme grunner som de to. Som en skjeggolje tilfører produktet fuktighet, mens som en bartevoks hjelper den deg også å forme skjegget i den stilen du ønsker.

Skjeggpleie har alt du trenger til skjegget

Hos oss finner du en rekke skjeggproduktet fra kvalitetsmerker – enten du kjøper til deg selv eller er ute etter en gave. Vi har alt fra skjeggshampo til skjeggolje, bartevoks, skjeggbalsam og mye mer. Klikk deg inn under og se på utvalget.

Se utvalget vårt her
Norsk