Skjeggvask

 

For å få et sunt og velstelt skjegg, er det viktig å bruke skjeggvask som ikke irriterer skjegget eller huden under. Hos Skjeggpleie får du alt du trenger for et flott skjegg.


Kontakt oss


Når man skal vaske skjegget, er det viktig å bruke produkter som er spesifikt utviklet for skjegg, og ikke for håret på hodet. Dette er fordi hodebunnen produserer mange flere naturlige oljer enn ansiktet, og vanlig sjampo er utviklet for å få bukt med denne oljeproduksjonen. 


Til forskjell fra hodebunnen, trenger skjegget de naturlige oljene som huden produserer. Hvis man vasker vekk disse oljene kan huden under skjegget bli irritert, og skjegget kan begynne å klø. 


Vanlig sjampo er altså for sterk for skjegget. Det du trenger er skjeggvask som rengjør skjegget på en skånsom måte samtidig som den tilfører fuktighet. 

De beste produktene innen skjeggvask

Det er også viktig å bruke skjeggvask for å hindre bakterievekst. Skjegget samler opp flere bakterier enn man skulle tro, og en studie fra 2019 viste faktisk at mange menn har mer bakterier i skjegget enn en hund har i pelsen.


Hos Skjeggpleie får du noen av de beste produktene på markedet innen skjeggvask. Vi har blant annet sjampo og balsam spesifikt utviklet for skjegg fra merker som Grave Before Shave, Honest Amish og Beard Octane. 


Dette er produkter som vasker og mykgjør skjegget uten å strippe skjegget for sine naturlige oljer. Dette gjør at du hindrer kløe og flass samtidig som at du får et mykt og glansfullt skjegg. 

Så ofte bør du bruke skjeggvask

Hvis du vasker håret ofte, kanskje hver eneste dag, bør du ikke vaske skjegget like ofte. Vask det heller 2-3 ganger i uka med en god skjeggvask. Vi anbefaler skjeggsjampoen fra Beard Octane, som tilfører viktig næring samtidig som den ivaretar skjeggets naturlige oljer. 


Hvis skjegget ditt har en tendens til å bli tørt eller stridt, så bruk en skjeggbalsam etterpå. Vi anbefaler skjeggbalsam fra Grave Before Shave, som er beriket med arganolje for å gi mest mulig fuktighet til skjegget. 


Unngå tørr hud, flass og kløe

Etter du har vasket skjegget med skjeggvask, bør du bruke en av våre gode skjeggoljer. Dette er et helt essensielt produkt for deg som har skjegg, fordi det holder ansiktet hydrert og forebygger flass og kløe.


Skjeggoljen kan brukes en gang om dagen, eller to ganger hvis du føler at huden og skjegget er tørt og irritert.


I vårt sortiment finner du skjeggoljer for enhver smak. Vi kan for eksempel anbefale Beard Octane Fabricator Beard Oil, som har en nydelig duft med hint av vanilje, eik og sandeltre. Hvis du vil ha en olje uten lukt, kan du prøve Beard Octane Neutral Beard Oil.

Har du lite skjeggvekst?

Hittil har vi skrevet om hvordan du kan få et pent og velstelt skjegg, men det er selvfølgelig ikke alle som har anlegg for å få skjegg i det hele tatt. 


Det er genene dine og som avgjør hvor mye skjeggvekst du har. Mens enkelte menn kan få stort og fyldig skjegg, er det også mange som bare får litt «dun» i ansiktet. 


Ofte kan man få en pekepinn på dette ved å se på mennene i sin egen familie, for eksempel faren eller bestefaren sin. Hvis de noen gang har hatt et fyldig skjegg, er det stor sannsynlighet for at du kan få det og. 


Hvis du har lyst på skjegg, men ikke vet om du har anlegg til å få det, så prøv å la det vokse fritt i noen måneder. Det kan hende at du kan få mer skjegg enn du trodde, men at du ikke har latt hårene vokse lenge nok. Her gjelder det å ha tålmodighet. 


Så langt har det ikke blitt funnet opp noen vidundermidler som gir mer skjeggvekst, men enkelte mener at et sunt kosthold og mindre stress kan ha en positiv innvirkning på skjeggveksten.

Om Skjeggpleie

Skjeggpleie ble startet av skjeggentusiasten Sindre i 2019. Han har alltid hatt en stor interesse for alt som har med skjegg å gjøre, og har testet det meste som finnes på markedet innen skjeggpleie.


Produkttestingen fikk han til å se at noen av de beste produktene på markedet ikke var tilgjengelige i Norge. Nå, noen år senere, kan du få tak i kvalitetsprodukter i vår nettbutikk. 


Vi har allerede mange fornøyde kunder, og leter hele tiden etter nye og spennende produkter. 


Hvis du har spørsmål angående skjeggvask eller tips om produkter du savner i sortimentet, så kontakt oss i dag. Vi hjelper deg gjerne!


Kontakt oss

Norsk