Skjeggpleie

 

Skjegg og bart ser aller best ut når det er trimmet og velstelt. Hos Skjeggpleie får du kvalitetsprodukter som tar vare på skjegget uten å tørke ut huden. 

 

Se våre produkter


Skjegg har eksistert siden tidenes morgen, og gjennom historien har skjegg i ulike lengder og variasjoner gått inn og ut av motebildet. 


Under den greske antikken ble skjegget sett på som et symbol på kunnskap og visdom, og i vikingtiden lot vikingene skjegget vokse fritt. I nyere tider har også kjente, skjeggete menn som «Game of Thrones»-stjernen Kristofer Hivju bidratt til at skjegget har holdt seg på moten. 


De siste årene har skjegg vært spesielt trendy, og det ser ut til at skjegg i forskjellige lengder og tykkelser er her for å bli. 

Kvalitetsprodukter til skjegget

Uansett om du prøver å anlegge skjegg eller har hatt skjegg lenge, er det viktig å bruke riktige produkter for å få skjegget til å holde seg pent. 


Skjeggpleie ble startet av skjeggentusiasten Sindre. Han har alltid hatt en over gjennomsnittet stor interesse for alt som har med skjegg å gjøre, og har testet det meste som finnes innen skjeggpleie på markedet. 


Når han testet produktene, merket han at noen av de beste produktene ikke var tilgjengelige på det norske markedet. Derfor startet han Skjeggpleie i 2019. Dette gjør at du nå kan kjøpe kvalitetsprodukter som tidligere bare ble solgt i utenlandske nettbutikker.

Finn formen og lengden som kler deg

Hvis det er første gang du prøver å gro ut skjegget, så prøv å finne ut hvilken form og lengde som kommer til å kle din ansiktsform best. Skjegg kan være en måte å fremheve ansiktstrekkene dine på. 


Hvis du for eksempel har et langt og ovalt ansikt, bør du kanskje ikke gå for et langt og smalt skjegg. Da kan det være bedre å holde skjegget relativt kort, så det heller skaper en illusjon om et mer firkantet ansikt. 


Det samme gjelder hvis du allerede har en bred eller firkantet ansiktsform. Da kan du trimme skjegget ved kjeven og la det vokse mer på haken for å skape balanse.

Når du har funnet ut hvordan du vil at skjegget skal se ut, er det bare å spare. Her gjelder det å smøre seg med tålmodighet. Det kan hende at du kan få lenger skjegg enn du tror, men at du kanskje ikke har latt det gro lenge nok. 

Slik får du et velstelt skjegg

Når du har latt håret vokse fritt en stund, kan det begynne å se rufsete og ustelt ut. Da er det på tide å trimme og vedlikeholde skjegget. 


Vask skjegget med en skjeggsjampo som er ment for å brukes på skjegg. Vanlig sjampo er ofte for sterk for ansiktshårene, og kan tørke ut huden under skjegget. I vår nettbutikk finner du flere forskjellige sjampoer som er spesifikt ment for skjegg. 


Vi anbefaler blant annet Grave Before Shave sin skjeggsjampo, som er beriket med arganolje for å tilføre mest mulig fuktighet. Kombiner den med skjeggbalsam fra samme serie for et rent og mykt skjegg.

Kløe og irritasjon

Når man lar skjegget vokse, kan man oppleve at det begynner å klø eller stikke litt. Dette er forbigående, men for å mykgjøre skjegget kan du bruke en skjeggolje. 


Dette problemet kan også oppstå hvis du dusjer ofte. Når man dusjer, fjerner man mange av de naturlige oljene som beskytter huden. Derfor er skjeggolje et av de mest populære produktene innen skjeggpleie i dag. 


Hos oss finner du en rekke skjeggoljer som lukter fantastisk og gjør at du unngår flass og kløe. Vi anbefaler for eksempel Beard Octane Barbershop Beard Oil. Den har en søt og frisk lukt, og tilfører fuktighet uten at skjegget føles fett ut. 


I vår nettbutikk finner du også gode skjeggbørster og kammer som du kan bruke for å lindre kløe og irritasjon. 


Hvis du har noen spørsmål rundt Skjeggpleie eller hvilke produkter som passer for deg, så kontakt oss i dag. Vi hjelper deg gjerne!


Kontakt oss

Norsk