Beard balm

En beard balm gir huden og skjegget fuktighet, glans og gjør det enklere å forme. En skikkelig beard balm er et must for skjeggentusiasten. 

Kjøp beard balm her

Synes du skjegget ditt blir fort tørt? Har du tørr hud under skjegget som klør eller irriterer? Er det vanskelig å forme skjegget slik du ønsker? Da er dette produktet du leter etter. 

Fire gode grunner til å bruke beard balm:

 • Fuktighet
 • Mykt skjegg
 • Glans
 • Skjegg som er enklere å forme

Hos Skjeggpleie har vi en rekke ulike typer beard balm fra kvalitetsmerker som Beard Octane og GRAVE BEFORE SHAVE. Ta en titt på produktene våre i nettbutikken, eller les denne artikkelen for å se om beard balm er noe for deg.

Hva er beard balm?

Beard balm fungerer som en slags balsam for skjegg. Den skal riktignok ikke brukes når du dusjer, og den skal ikke vaskes ut igjen med en gang. Dette er en type balsam som du skal la være i skjegget resten av dagen. Den tilfører fuktighet til skjegget og ansiktet, gjør skjegget mykt, gir glans til skjegget og gjør det enklere å forme.

Inneholder

Produsentene kan med god grunn reklamere med “natural ingredients”. Her finnes det ulike typer voks (for eksempel bivoks), smør (ikke meieriproduktet, men for eksempel “shea butter”) og oljer (som “jojoba oil”). Den nøyaktige sammensetningen avhenger av produsenten.

Du kan også få ulike lukter, og her er mye spennende å velge mellom. Hva med kombinasjonen rom og kokos? Eller vanilje og cigar? I nettbutikken vår finner du garantert en favoritt. 

Lignende produkter

Mange ser på dette produktet som en krysning mellom skjeggolje og bartevoks. Hvis du er godt kjent med disse, vil du se visse likheter. Du kan lese mer om forskjellene mellom slike produkter lenger ned i denne artikkelen.

Derfor bør du bruke beard balm

Er dette noe for deg? Det avhenger litt av hudtype, skjegglengde og formen på skjegget. Mange menn med langt skjegg trenger skjeggprodukter for å style det, men det betyr ikke at skjegget ditt må være langt for at det skal være noe poeng.

Du bør bruke produktet om du:

 • Sliter med tørr hud under skjegget
 • Plages av at skjegget er tørt
 • Liker glans i skjegget
 • Vil kunne forme skjegget enklere

Sliter du med tørr hud under skjegget?

Det er ikke så uvanlig! Årsakene til dette er mange, men en viktig faktor er at skjegghårene transporterer fuktighet fra huden i ansiktet. Med andre ord bidrar skjegget til å tørke ut huden som er under. Dette kan blant annet føre til kløe og flass.

En annen grunn er at døde hudceller du ellers ville barbert bort, samler seg opp under skjegget. Disse døde hudcellene hindrer huden i å produsere fuktighet. I tillegg kan rester av kremer og lignende bli værende. Derfor er det viktig med en god skjeggshampo.

Man kan også begynne å klø av seboreisk eksem under skjegget. Dette er hudens reaksjon på en sopp (Malassezia).

Vil du gjøre det lettere å forme skjegget?

Et tørt og stritt skjegg kan være vanskelig å forme. Mange opplever at skjegghårene står til alle kanter. Noen få lite samarbeidsvillige hår kan ødelegge resten av looken. Her kan et skjeggprodukt fra en kvalitetsprodusent være akkurat det du trenger.

Slik bruker du beard balm

Det er svært enkelt å tilføre skjegget ditt fuktighet, mykhet og glans. 

Slik gjør du det:

 1. Bruk en finger og "skru" ut en liten mengde – alt etter lengde på skjegget. En ertestørrelse er ofte en grei mengde.
 2. Gni så produktet mellom håndflatene. Balmen vil smelte og gå over til en mer oljete form.
 3. Gni håndflatene over skjegg og bart. Det er ikke farlig om du treffer huden i nærheten av ansiktshåret – husk at også denne kan bli uttørket av skjegget ditt.
 4. Du bør gni med hårene – altså nedover. Det er mulig å gjøre det motsatt også, men mange kan da oppleve floker og lignende.
 5. Bruk til slutt en kam eller børste, for eksempel Beard Octane Chicago Comb, til å fordele produktet i skjegget.

Hva er forskjellen fra skjeggolje og bartevoks?

Hvordan skiller dette produktet seg fra andre skjeggprodukter? Det får du svar på under. Som sagt kan du se på det som en blanding av skjeggolje og bartevoks. 

Skjeggolje

En skjeggolje er også anbefalt dersom du opplever tørr hud, tørt skjegg og mangler glans. Med en skjeggolje vil du tilføre fuktighet til skjegget og huden under. Altså fungerer produktene relativt likt. 

Forskjellen ligger i navnet: En skjeggolje er oljebasert, mens en beard balm er en blanding av olje, voks og smør (“butter”). De to sistnevnte ingrediensene, spesielt voks, gjør at produktet skiller seg fra skjeggolje. Det er nemlig ikke like lett å forme skjegget med en skjeggolje. Du påfører fuktighet og glans, men hjelper ikke så mye på formen.

Bartevoks

En bartevoks, derimot, er spesielt laget for å forme bart og skjegg. Voksen gjør at hårene klebrer seg til hverandre i større grad, og gjør at du kan dandere skjegget slik du ønsker. En naturlig sammenligning er styling av hår med hårvoks. 

Velkommen til Skjeggpleie

Vi er eksperter på alt innen skjegg. Hos Skjeggpleie finner du alt en skjeggentusiast trenger – uansett hvilken skjeggtype og -lengde. 

Kjøp beard balm her

Norsk